Op het boerenbedrijf van familie Hogendoorn worden hele bijzondere kaasjes gemaakt: rauwmelkse babyboerenkaas. In de smaken naturel en met verschillende kruiden, zoals Komijn of Tuinkruiden. Kleine kaasjes maken is een bijzonder ambacht, die de familie Hogendoorn al generaties lang uitstekend beheerst. Vader Bert stuurt de kaasmakerij aan, samen met zijn zoon Bertus. Bertus zal in de toekomst de kaasmakerij overnemen. Moeder Janny en haar twee dochters Toos en Johanna helpen ook mee in de kaasmakerij. De jongste, Willemine, helpt soms mee.

Jelle, de man van dochter Toos zorgt met veel liefde voor de 70 roodbonter koeien. De koeien gaan naar buiten zodra het weer het toelaat. Op de 20 hectare natuur die de familie beheert kunnen de koeien heerlijk grazen. Doordat de koeien zo veel mogelijk natuurlijk voedsel eten, hoeven ze nauwelijks bijgevoerd te worden. "Graskaas heeft toch de lekkerste smaak", aldus Bert.

 

Sinds oktober 2015 wordt de kaas in de nieuwe kaasmakerij gemaakt. In deze kaasmakerij kan wel 4 tot 5 keer meer kaas worden gemaakt dan voorheen! Bert: "Een grotere kaasmakerij met behoud van ambachtelijk gemaakte boeren Goudse babykaasjes". Nadat de kaasjes gemaakt zijn moeten ze nog een aantal weken rijpen, voordat ze verkocht kunnen worden.

De kaasjes van de familie Hogendoorn zijn een heerlijke lekkernij. De kaasjes zijn ook erg leuk om in een cadeauverpakking te presenteren.

Met vriendelijke groet,

Bert & Janny Hogendoorn

P.s.: Tijdens de boerenerfmarkt wordt om 14:00 een demonstratie kaas smeren/plasticen gegeven.

 

Promotiefilm nieuwe kaasmakerij: promotiefilm

 Een leuke terugblik in de vorm van een film: Film Boerenerfmarkt Waarder 2015 met dank aan Nico Kasius